PC

Trebaće vam zver od računara da bi koristili Oculus Rift. Laptopovi nisu podržani

Bliži se vreme kad će svetlo dana ugledati VR naočare kompanije Oculus Rift, a kompanija je izbacila i preporučenu specifikaciju potrebnu da bi njihov VH headset radio korektno.

  • Procesor: Intel i5-4590 ili bolji
  • Grafička karta: NVIDIA GTX 970 / AMD 290 ili bolji
  • Memorija: 8GB+ RAM
  • Operativni sistem: Windows 7 SP1 ili noviji
  • Ostalo: Compatible HDMI 1.3 + 2x USB 3.0 ports

 

Kao što primećujemo, radi se o prilično visokim hardverskim zahtevima pošto su samo pomenuti procesor i grafička kartica (bilo Nvidia bilo AMD) trenutno na tržištu u cenovnom rangu od preko 500€.

Još jedna loša vest tiče se vlasnika laptopova. Oculus Rift će biti kompatibilan sa HDMI 1.3 standardom koji trenutno ne podržava gotovo ni jedan laptop na svetu, pošto je i kod onih koji imaju posebnu grafičku karticu, video izlaz povezan sa integrisanom karticom koje ne podržavaju HDMI 1.3.

Oculus Rift će se na tržištu pojaviti u prvom kvartalu sledeće godine. Svakako da će i neke od gore pomenutih komponenti do tada biti nešto jeftinije na tržištu, ali će vam jaka konfiguracija u svakom slučaju biti potrebna kako bi iskusili dugo najavljivanu revoluciju koju bi trebalo da donesu VR uređaji. Nadamo se samo da će dovoljno ljudi biti u prilici i da ih isproba.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top