PC

Trebaće vam zver od računara da bi koristili Oculus Rift. Laptopovi nisu podržani

Posted on

Bliži se vreme kad će svetlo dana ugledati VR naočare kompanije Oculus Rift, a kompanija je izbacila i preporučenu specifikaciju potrebnu da bi njihov VH headset radio korektno.

  • Procesor: Intel i5-4590 ili bolji
  • Grafička karta: NVIDIA GTX 970 / AMD 290 ili bolji
  • Memorija: 8GB+ RAM
  • Operativni sistem: Windows 7 SP1 ili noviji
  • Ostalo: Compatible HDMI 1.3 + 2x USB 3.0 ports

 

Kao što primećujemo, radi se o prilično visokim hardverskim zahtevima pošto su samo pomenuti procesor i grafička kartica (bilo Nvidia bilo AMD) trenutno na tržištu u cenovnom rangu od preko 500€.

Još jedna loša vest tiče se vlasnika laptopova. Oculus Rift će biti kompatibilan sa HDMI 1.3 standardom koji trenutno ne podržava gotovo ni jedan laptop na svetu, pošto je i kod onih koji imaju posebnu grafičku karticu, video izlaz povezan sa integrisanom karticom koje ne podržavaju HDMI 1.3.

Oculus Rift će se na tržištu pojaviti u prvom kvartalu sledeće godine. Svakako da će i neke od gore pomenutih komponenti do tada biti nešto jeftinije na tržištu, ali će vam jaka konfiguracija u svakom slučaju biti potrebna kako bi iskusili dugo najavljivanu revoluciju koju bi trebalo da donesu VR uređaji. Nadamo se samo da će dovoljno ljudi biti u prilici i da ih isproba.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version