PC

Preko 52 miliona prodatih primeraka do sada za Grand Theft Auto V

Posted on

Izdavačka kompanija Take-Two definitivno ima razloga za dobro raspoloženje s obzirom da je igra GTA V probila sva očekivanja, pa je u finansijskom izveštaju ove kompanije za fiskalnu 2015. godinu zavedena brojka od 52 miliona prodatih primeraka.

U ovu cifru su uračunate direktna prodaja igračima preko digitalnih kanala distribucije, kao i prodaja retail radnjama. Što znači da je ukupan broj igrača koji igraju GTA nešto manji od pomenutih 52 miliona, uzimajući u obzir da igru možete kupiti u radnjama i da naravno nisu još uvek prodate sve kopije isporučene retailerima. Bilo kako bilo, Rockstarov GTA5 je sa ovakvom prodajom probio sva očekivanja.

Kada su u pitanju drugi naslovi koje izdaje Take-Two, igre WWE 2K15 i Evolve prodate su u 3 odnosno 2,5 primeraka. Veliki uspeh imala je i franšiza The Borderlands koja je ove (fiskalne) godine ostvarila prodaju od 8 miliona komada (od ukupno 25 od nastanka).
Ono što je posebno interesantno je da je Take-Two ovim izveštajem najavio i novi “triple-A” naslov koji će se pojaviti u toku fiskalne 2016-e ili prevedeno na ljudski kalendar – pre kraja aprila iduće godine.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version