PC

Steam od sada nudi opciju da igru vratite 14 dana nakon što ste je kupili

Posted on

Valve je promenio neke stvari kada je u pitanju digitalna distribucija igara i uveo mogućnost da igru vratite (odnosno da vam bude vraćen novac) 14 dana nakon što ste je kupili, ako iz nekog razloga niste zadovoljni kupovinom.

Kako iz ove kompanije navode, u slučaju da vaš hardver nije u stanju da na pravi način pokrene igru, igru ste kupili greškom ili igra jednostavno nije ispunila vaša očekivanja u prvih sat vremena, možete je vratiti i novac će vam biti nadoknađen. Važna napomena u vezi novog sistema je to da je uslov da biste igru vratili to da u njoj niste proveli duže od dva sata.

Ovim potezom Valve će sebi olakšati poslovanje u određenim zemljama Evropske Unije čiji zakoni zahtevaju mogućnost vraćanja digitalni robe u određenom vremenskom periodu, baš kao što je slučaj i kod fizičke robe.

Konkurentski servisi digitalne distribucije takođe imaju slične opcije. GOG nudi povraćaj novca 30 dana od kupovine ali u slučaju da igra nije downloadovana. Origin nudi opciju vraćanja igre u roku od 24 sata od kada ste je prvi put pokrenuli.

Valve takođe navodi da neće tolerisati zloupotrebu ove nove politike, i to da je ona uvedena kako bi se zaštitili kupci a ne kao način da se dobiju besplatne igre. Međutim, interesantno je da su naveli i to da je “dozvoljeno ponašanje” da u slučaju ako ste igru kupili nešto pre nego što je ona bila na rasprodaji, zatražite povraćaj novca i onda istu tu igru kupite po sniženoj ceni na rasprodaji.

Za sve informacije u vezi nove Steam politike, posetite ovaj link.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version