PC

Rock Band 4 ne stiže na PC zbog piraterije

Rock Band 4

Prošlo je nekoliko godina od kada su i Activision i EA objavili da prestaju sa razvojem novih nastavaka kako Guitar Hero tako i Rock Band. Jedini u tom “kolu” koji je želeo da pokuša nešto bio je Ubisoft sa Rocksmithom. Naravno, sve nove ideje su zapravo stare ideje i sve se iznova “izmišlja”, pa je tako došao red i na popularne ritmičke franšize. U slično vreme oba “rivala” dobila su najave novih izdanja – Guitar Hero Live i Rock Band 4. Nas trenutno interesuje ovaj drugi. Harmonix je objavio da RB4 stiže pred božićnu sezonu i to na konzole nove generacije – PlayStation 4 i Xbox One.

Upitani da prokomentarišu zbog čega se Rock Band 4 neće pojaviti i za PC, u Harmonixu su imali dva odgovora. Prvi, da je to zbog toga što je kompletna baza pesama na konzolama i da bi bilo teško uključiti igrače PC-a u taj “voz”, a drugi, koji je zainteresovao javnost znatno više – piraterija. Naime, Daniel Sussman izjavio je da je jedan od glavnih razloga što se RB4 neće pojaviti za PC upravo pitanje piraterije. Pomalo trapava izjava dovela je do toga da novinari i igrači pomisle kako Harmonix ne želi da pravi igre za PC zbog piratskih sadržaja pa se kompanija zvanično oglasila i pojasnila da oni problema sa PC platformom i piraterijom nemaju, već da imaju odgovornost prema muzičkim kućama da održe njihove pesme što više zaštićenim.

Kao da sve te numere koje će oni ubaciti u Rock Band 4 svi već nemaju na svojim računarima, u ovom ili onom obliku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top