PC

Neslavan kraj Rock Band 4 crowdfunding kampanje

Pre samo mesec dana smo pisali o mogućnosti da Rock Band 4 stigne na PC, tojest ukoliko studio uspe da sakupi milion i po dolara putem crowdfunding sajta Fig. Na žalost, PC ostaje bez ove muzičke igre.

Kampanja se završila na sakupljenih 792,817 dolara, svega 50% od onoga koliko su developeri originalno tražili i projekat je morao biti otkazan. Nisu pomogle ni brojne reklame, ni paketi svih mogućih pesama za igru, ali ni najava alata preko koga će muzičari moći da dodaju svoje pesme u igru i tako zarade koji dinar.

Razloga za neuspeh kampanje nije malo. Pre svega, održana je na sajtu Fig, koji je daleko manje popularan od Kickstarter i IndieGOGO (iako podrškom igre praktično postajete investitor) i šira javnost jednostavno nije imala uvid u to da kampanja postoji ili čak nemaju toliko poverenja u ovu platformu kao u Kickstarter. Tu je i činjenica da je tražen bilo kakav novac za portovanje igre koja već postoji na više platofrmi, što se mnogima činilo kao gramziv potez, a ne treba zaboraviti ni problem da, ukoliko već imate RB4 na konzolama, vaši DLC-i se ne prenose na drugu platformu.

Na PC-u ima mesta za ovakve igre. Ubisoftov Rocksmith 2014 se i dalje sjajno prodaje i čak redovno dobija nove DLC pakete (ove nedelje je izašao paket pesama od Black Label Society), ali ta igra je od prvog dana imala jednaku podršku na svim platformama i tu leži ključ koji je studio Harmonix trebalo da isprati, ali nije. Želimo im puno sreće u novom pokušaju ako ga bude, a kad smo već tu, krajnje je vreme da Activision izda Guitar Hero Live za PC.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top