PC

Hellblade, novi detalji o igri plus trejler

Nova igra na kojoj radi Ninja Theory (Heavenly Sword, Enslaved, DmC: Devil May Cry) pod nazivom Hellblade će za jednu video igru imati prilično neobičan glavni motiv – mentalno zdravlje.

Naime ovaj britanski developer će u predstojećem akcionom naslovu iz trećeg lica koristiti puno motiva koji se dotiču psihoze i mentalnog zdravlja. Kako sa radi o ne baš jednostavnim temama, studio blisko sarađuje sa Paul Fletcherom, profesorom na Univerzitetu Kembridž koji je stručan u ovoj oblasti, kao i sa ljudima koji imaju direktna iskusta sa problemima koji nastaju usled mentalnih poremećaja.

Prema rečima profesora Fletchera: “Saradnja sa Ninja Theory mi je pokazala potencijal koji video igre imaju u deljenju iskustva i empatije sa glavnim likom”. On takođe misli da je ovo jedan od vrlo efektnih načina da se pokrene debata o ovim temama.

Tameem Antoniades iz Ninja Theory-a kaže da ako bi koristili terminologiju koja se koristi u filmskoj industriji, Hellblade bi se mogao opisati kao nezavisni film mnogo pre nego holivudski blokbaster. On takođe navodi da im digitalna distribucija omogućava da eksperimentišu sa manjim igrama visokog kvaliteta, koje će kasnije biti distribuirane po duplo manjoj ceni nego da se radi o standardnim retail kanalima distribucije.

Pogledajte novi trejler za Hellblade. Igra je najavljena za PS4 i PC.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top