PlayStation 4

Shenmue 3 “pojašnjenje” finansiranja

Shenmue 3

Vest o finansiranju Shenmue 3 putem Kickstartera, iako je Sony već najavi da će podržati igru, glavna je novost u industriji video igara i medijima već više od nedelju dana. Na Soni konferenciji je objavljen Kickstarter projekat, cilj od 2 miliona dolara a trenutno je prikupljeno oko 3,5 miliona. Igrači su naravno “kivni” jer ne razumeju zbog čega bi oni finansirali nešto što je već podržano od strane Sonija kao velikog izdavača. Igrači koji nisu dali novac, naravno, kao i oni koji su uplatili pre nego što je Soni objavio da će i sam podržati naslov.

Da bi “smirio strasti”, Yu Suzuki, osnivač Ys Neta, obratio se javnosti i naveo kako je Soni prihvatio da podrži projekat finansijski u smislu marketinga, izdavaštva i slično, ali da kompletan iznos od Kickstartera ide isključivo developerima. Nije da to nismo znali, a i verovatno bi izbili neredi da je bilo drugačije. Ono što je gospodin Suzuki zaboravio da nam pomene jeste koliko je zapravo novca obezbeđeno od strane Sonija.

Podsetimo, prvi i drugi deo igre bili su jedni od najskupljih naslova u istoriji za budžetom od preko 50 odnosno 70 miliona dolara, dok je sadašnji cilj tvoraca bio samo dva miliona, uz dodatne ciljeve na 5 i 10. 5 miliona može i bude dostignuto jer je finansiranje aktivno još 22 dana, ali to svakako neće biti dovoljno za izdavanje igre na nivou prva dva dela.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top