Mobile

Apple uklanja igre sa App Store-a koje u sebi sadrže zastavu Konfederacije

U svetlu nemilih događaja koji su se dogodili u crkvi u Čarlstonu 17. juna u Americi, kada je stradalo devetoro ljudi, sve više kompanija uklanja bilo kakve oblike prikazivanja zastave Konfederacije. Ona je izbila u prvi plan u medijima i postala glavni simbol rasizma u Americi, pa se sada Guglu, Amazonu, eBay-u i drugima koji su uklonili proizvode sa ovom zastavom, pridružio i Apple koji je izbrisao nekoliko igara sa App Store-a u kojima se vidi problematična zastava.

Među igrama koje su uklonjene su i one koje prikazuju istoriju Građanskog rata u SAD poput Civil War serijala kao i Ultimate General: Gettysburg.

Prema rečima developera ovih igara, Apple njihove igre briše iz prodavnice sa obrazloženjem da se u njima “vidi zastava Konfederacije koja se koristi na uvredljiv način”.

Ljudi iz Hunted Cow razvojnog studija koji stoji iza Civil War serijala su se već oglasili sa žaljenjem što je njihova igra uklonjena. Iz ovog studija poručuju kako rade na uklanjanju zastave iz igre ali da su razočarani odlukom Apple-a, imajući u vidu da se radi o igri koja se trudi da predstavi istoriju što je vernije moguće, a ovo je zastava koja je korišćena u tom periodu.

Civil War iPad

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top