Mobile

Gamescom 2015 sa lica mesta: EA konferencija

Posted on

Od prošle godine, Electronic Arts ne održava svoju konferenciju na izdvojenoj lokaciji dan pre GamesComa već upravo ujutru, prvog dana sajma i to baš u halama u kojima se održava GamesCom. Prostor se specijalno za konferenciju oprema stolicama i reportažnim uređajima, da bi ekspresno nakon toga bio pretvoren u standardni štand na kojem se mogu isprobati igre.

Najveći hitovi ovogodišnjeg GamesComa što se tiče Electronic Artsa svakako su Star Wars Battlefront, Need For Speed, Mirror’s Edge Catalyst, FIFA 16 i Unravel. Ova poslednja igra, razume se, kako bi EA pokazao da se brine o indie izdavačima. Sve ovo što smo videli dosta je slično onome prikazanom na E3, uz izuzetak Need for Speeda koji je po prvi put bio igriv. I – odličan je! Možda po prvi put posle mnogo, mnogo vremena, dobijamo Need for Speed naslov koji se zapravo može odigrati. Kada smo kod Need for Speeda, EA ekipa je odlučila da omogući fanovima da izaberu jedan od ponuđenih Porsche 911 Carrera automobila putem Twitter naloga NeedForSpeed igre koji će potom zapravo biti napravljen i predstavljen u Las Vegasu u Novembru. Predstavljeni auto će jedan od onih koji su glasali zapravo moći i da provoza. Ekipa koja potpisuje Need for Speed objasnila nam je da ćemo tokom igranja moći da odaberemo koji će od pet poznatih uličnih trkača biti naš rol model i kojeg ćemo pokušati da impresioniramo. To će ujedno uticati i na to kako ćemo igrati igru i na koji način ćemo napredovati.

Mirror’s Edge je prilično sličan kao i tokom E3 sajma, osim što smo imali prilike da vidimo nove detalje iz prve misije, ali ništa što već nije viđeno tokom E3 sajma na računarima na kojima smo mogli da isprobamo igru. Kamera se i dalje ne ponaša prirodno i suviše je “kompjuterizovana”, a kratka animacija koja pojašnjava da se Fejt uspešno spustila na zemlju isuviše je konfuzna i zbunjuje igrače. Grafika je sa druge strane solidna, aiko pojednostavljena kako bi igrač znao kuda je potrebno da se kreće. Igra izlazi u februaru tako da Electronic Arts ima još sasvim dovoljno vremena da ispravi potencijalne probleme i učini Mirror’s Edge Catalyst dobrom igrom kao što je to bio prvi deo.

Star Wars The Old Republic i dalje živi i Knights of the Fallen Empire će biti besplatan za sve trenutne pretplatnike u igri. Oni koji koriste free to play model moraće da doplate, ali je interesantno pomenuti da će svi koji već poseduju svoje karaktere moći da ih lako prebace u nove misije, dok će se novi igrači lako prilagoditi novom okruženju. Problem sa SWTOR je u tome što je igra sada već prestara, ne izgleda posebno zanimljivo i nije zabavna čak ni onima koji su fanovi Star Wars. Electronic Arts pokušava da na krilima Star Wars Battlefront održi popularnost igre još neko vreme, ujedno i čekavši izlazak novog dela filma, nakon čega će sudbina ovog naslova verovatno biti zapečaćena.

The Sims 4 Get Together je novi dodatak u Sims svetu koji izlazi u novembru i kao što mu samo ime kaže pre svega je namenjen zajedničkom igranju više prijatelja.

Garden Warfare 2 će naredne godine dobiti specijalan dodatak pod imenom Grass Effect, što će biti direktna saradnja Garden Warfare 2 i Mass Effecta. Z7 Mech je specijalan lik koji će se pojaviti po uzoru na Mass Effect, a biće dostupan za sve koji prednaruče igru. Igra izlazi naredne godine. Prikazana je i nova mapa, Garden Warafe 2 in space.

Pored toga, Garden Warfare 2 će posedovati i singleplayer kampanju.

Unravel je iznova doneo interesantnu prezentaciju kreatora igre, ali nam je i prikazao prvi deo igre i objasnio kako igra funkcioniše. Jarni mora da završi nivo pre nego što mu nestane konca, a kompeltan gameplay u potpunosti je urađen po fizičkom modelu.

20 na 20 mod za Star Wars Battlefront se zove Fighter Squadron i u pitanju je mod koji su u DICE tizovali igračima pre nekoliko dana. U pitanju su okršaji na nebu za veliki broj igrača, ali ne i u svemiru, podsetimo, EA je izjavio kako okršaja u svemiru neće biti. Makar ne u ovom trenutku. Mod naravno deluje izuzetno zabavno i jedva čekamo da ga vidimo u testu.

FIFA 16 Fut Draft je novi mod igre koji donosi mogućnost da sami izaberete koji je tim idealan za meč koji je pred vama. Videli smo interesantan promo klip sa bivšim zvezdama Mančestera i Liverpula Gerijen Nevilom i Džejmijem Karagerom.

Sve u svemu, EA je sva svoja iznenađenja otkrio na E3-u, ovoga puta smo uglavnom videli i čuli još malo detalja o igrama za koje smo već znali da pristižu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version