PC

Win 10 može da isključi nelegalne igre

windows 10

Microsoft je osvežio svoj EULA sporazum (ono na šta morate da kliknete da se slažete pre instalacije operativnog sistema), i ubacio jednu prilično “nezgodnu” klauzulu – Windows 10 sada može automatski da isključi i onesposobi nelegalni softver pa čak i hardver koji nije prepoznat ili autorizovan. Šta više, EULA pominje eksplicitno igre, terminom “counterfeit games”. Microsoft se za sada nije oglasio ovim povodom ali ostaje nejasno da li će se boriti i protiv nelegalnog softvera drugog tipa ili samo video igara, kao i da li “hardver” podrazumeva i recimo neoficijelne Xbox kontrolere.

Podsetimo da je MS već pokušao nešto slično svojim Windows Live Games servisom ali je nakon jako loše reakcije kod publike odustao od ove ideje i prebacio se na Steam. Ovo je do sada bio najveći DRM koji je Microsoft uveo, ali izmenama EULA sporazuma čini se da je otišao korak dalje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top