Nintendo 3DS

Nintendov patent sugeriše konzolu bez optičkih diskova

Nintendo je još u februaru ove godine prijavio američkoj agenciji za registraciju patenata nacrt sistema za video igre koji ne koristi optičke diskove. Informacija je nedavno procurela u javnost, a da li se radi o predstojećoj NX konzoli, za sada nije poznato.

Kompanija naravno odbija da komentariše bilo šta u vezi ovoga. Sistem za koji je prijavljen patent u suštini ima sve one osobine koje bi očekivali od konzole za video igre koja ne koristi diskove već se oslanja isključivo na digitalnu distribuciju sadržaja.

Naravno Nintendo, baš kao i Sony i Microsoft, konstantno prijavljuje patente za predstojeći hardver. Dobar deo toga nikada ne bude realizovan, a interesantno da je na primer i Xbox One bio zamišljen bez optičkih diskova u ranoj fazi razvoja.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo. Nintendo ima velikih problema sa učinkom Wii U konzole na tržištu. Novi sistem kodnog imena NX je po prvi put spomenut ovog marta, a za sada je jedino poznato da će više informacija biti objavljeno 2016-e. Poslednje glasine govore da je Nintendo već sklopio dogovor sa Foxconn-om da otpočnu proizvodnju predstojeće konzole koja bi trebalo da se pojavi krajem 2016.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top