Nintendo 3DS

Nintendov patent sugeriše konzolu bez optičkih diskova

Posted on

Nintendo je još u februaru ove godine prijavio američkoj agenciji za registraciju patenata nacrt sistema za video igre koji ne koristi optičke diskove. Informacija je nedavno procurela u javnost, a da li se radi o predstojećoj NX konzoli, za sada nije poznato.

Kompanija naravno odbija da komentariše bilo šta u vezi ovoga. Sistem za koji je prijavljen patent u suštini ima sve one osobine koje bi očekivali od konzole za video igre koja ne koristi diskove već se oslanja isključivo na digitalnu distribuciju sadržaja.

Naravno Nintendo, baš kao i Sony i Microsoft, konstantno prijavljuje patente za predstojeći hardver. Dobar deo toga nikada ne bude realizovan, a interesantno da je na primer i Xbox One bio zamišljen bez optičkih diskova u ranoj fazi razvoja.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo. Nintendo ima velikih problema sa učinkom Wii U konzole na tržištu. Novi sistem kodnog imena NX je po prvi put spomenut ovog marta, a za sada je jedino poznato da će više informacija biti objavljeno 2016-e. Poslednje glasine govore da je Nintendo već sklopio dogovor sa Foxconn-om da otpočnu proizvodnju predstojeće konzole koja bi trebalo da se pojavi krajem 2016.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version