Opisi

REVIEW: Pinball FX2 Marvel’s Ant-man

This review is also available in English – Click here!

Kada se priča o Marvelom junacima, obično svi prvo pomisle na X-men ili Iron Man, Hulk, Captain America… Standardne popularne likove i serijale. Marvelov najmanji heroj, Ant-man, poznatiji je hardcore fanovima stripova, a sredinom jula je imao debi na filmskom platnu (u iznenađujuće zabavnom filmu). Iako sve manje viđamo adaptacije filmova u video igre, srećom ili nesrećom, jedan mali studio uspešno prenosi atmosferu superherojskih filmova na gaming platforme. Govorimo, naravno, o Pinball FX igrama iz Zen Studios o kojima smo pisali ove godine kada su napravili Portal pinball. Očekivanja su visoka, pa hajmo da vidimo kako se Ant-man rangira u odnosu na ostatak Zen-ovog opusa.

ss_4e772089d609cb45802042ecf54c8e0444ea8dd6

Poput većine Pinball FX tabli, stolom dominiraju animirani modeli glavnih junaka iz filma – Skot Lang u svom Ant-man odelu i Henk Pim koji ne baš sasvim podseća na Majkla Daglasa koji ga je glumio u filmu. Obojica će pružati naraciju partije i komentarisati posebno dobre poteze koje izvedete. Doduše, glas im nisu davali glumci iz filma što jeste šteta ali je i razumljivo jer bi tabla onda koštala mnogo više od nekoliko evra. Ako izaberete određenu kameru, primetićete da se ceo fliper nalazi na radnom stolu ispod mikroskopa i sa gomilom detalja okolo što je stvarno simpatičan detalj. Vizuelno, tabla donekle podseća na starije Marvel flipere, sa puno metalnih delova, ali bez uobičajenog napada na nervni sistem u vidu prezasićenih boja. Možda je dizajn mogao biti malo raznovrsniji jer se ovako čini blago monotonim, mada bi to možda uticalo na preglednost što bi svakako bila mnogo gora opcija.

ss_8bc2f9370bec3952d763e46ec55b1e0bed968870

Fliper je vrlo jasan i nema naročito komplikovana pravila, pa spada u table koje će se svideti i početnicima i iskusnim igračima. Aktivni zadaci se označeni jarko žutim strelicama koje poprilično odskaču od površine i nećete morati da podižete pogled ka mini displeju da biste videli šta je potrebno da uradite. Za razliku od recimo Portal table, ovde modovi nisu odvojeni, te je moguće kombinovati nekoliko njih i ostvariti poprilično visoke rezultate. Naravno, tek kada uvežbate kontrolu nad lopticom i naučite šta aktivira šta. Na tabli se nalazi nekoliko jako zanimljivih gedžeta od koji su neki nestandardni za flipere i fizički nemogući na pravim mašinama. Velika plava Particle lopta u gornjem delu table može da se smanji dva puta do nivoa regularne loptice i tada pokreće multiball tokom koga regularnu loptu možete smanjiti gotovo na nivo piksela izuzetno male mase. Na sredini, ispod prozora, nalazi se mini-igra kojoj povremeno pristupate. Ukoliko vam se desi da loptica “pobegne” skroz levo, imaćete šansu da je vratite u igru preko još jedne mini-igre. Gameplay je inače veoma brz, tako da će na probu staviti i igrače sa izuzetno brzim refleksima.

ss_52ea58064910754f8e50ba1b6fc3267f531c4e3e

Ant-manov fliper možda nije urnebesan kao filmska avantura, ali za cenu koju izdavač traži više je nego dobra zabava. Voleli bismo doduše da je licenca malo više iskorišćena, mada i ovakva tabla spada među najbolje sa Marvel tematikom. Kao što smo pomenuli i prilikom opisivanja Portal Pinball, fizički model će verovatno smetati igračima naviklim na druge simulacije ili igranje na pravim mašinama. I pored toga, preporučujemo ovaj DLC čak i ako niste fan Marvelovih univerzuma.

 

Autor: Bojan Jovanović

Pinball FX2 Marvel’s Ant-man

0

Za:

  • Pregledna tabla bez prezasićenih boja
  • Jasna pravila za početnike, izazov za fliper majstore
  • Gedžeti na tabli

Protiv:

  • Licenca je mogla biti bolje iskorišćena
  • Fizički model
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top