Opisi

REVIEW: Hacknet

Posted on

This review is also available in English – Click here!

Igrajući Hacknet u večernjim satima doćićete u situaciju da se trzate i na najmanji šum, misleći da vam u goste dolazi jedinica za visokotehnološki kriminal. Paradoksalno, ali ovo je igra koja može da posluži početnicima kao trening platforma za složene operacije upada u baze podataka, obaranje sajtova i slično.

Dakle, nije u pitanju arkada već prava simulacija sa realnim komandama i realnim izvršnim procesima. Ako nemate bilo kakvo iskustvo sa radom u command prompt-u onda obavezno odradite tutorijal, jer bez njega nećete moći ni da mrdnete.

Zaplet je kranje jednostavan. Dobijate e-mail od nedavno ubijenog hakera i prateći njegova uputstva zalazite sve dublje i dublje u zaveru i intrige koje stoje iza njegove “ iznenadne” smrti. Zvuči, zanimljivo? Možete da se kladite da jeste. Probajte da se igrate na laptopu negde napolju i imaćete situaciju da se klinci ili čuvari zakona okupe oko vas.  Ako ste ikada želeli da se bavite ovim zanatom (krakovanjem, da koristimo pravilan termin), a niste smeli ili niste imali dovoljno kvalitetan računar, ovo je prava igra za vas.

Fludinost i imerzivnost je ono što krasi ovu igru i što je čini tako kvalitetnom. Pored toga, tu je i retro šmek, ali ne retro zato što je danas retro u modi, nego jednostavno zato što igra koja za temu ima hacking ( ili cracking da budemo precizni ) jednostavno mora da izgleda tako. Međutim, to se neće svideti svima, pogotovo ne mlađoj generaciji kojoj je igra Watch Dogs primer hakerisanja. Tu dolazimo do realnog problema, a to je ciljana publika. Jedini koji bi ovo eventualno igrali su stariji igrači koji su u mladosti želeli da se bave ovim  nelegalnim poslom, mada je pitanje koliko će se sada posvetiti ovakvom tipu igre. Ipak, bez obzira na sve Hacnket zaslužuje vašu pažnju i svakako ga treba isprobati.

 

Autor: Borislav Lalović

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version