Domaća Scena

Top 100 zemalja po godišnjem prometu od industrije igara. Srbija najbolje rangirana u regionu

Newzoo istraživačka agencija koja se bavi pre svega industrijom video igara, objavila je listu prvih 100 zemalja po ukupnom godišnjem obrtu od industrije video igara.

Po prvi put se na prvom mestu ne nalaze Sjedinjene Američke Države, koje je prema podacima Newzoo-a prestigla Kina.

Interesantno je i to da je od zemalja u našem regionu, Srbija najbolje rangirana na 64. mestu. Hrvatska je na mestu 69, Slovenia 81, Bosna i Hercegovina 86, Albania 90 i Makedonija na 94. Sa druge strane, Newzoo je broj stanovnika Srbije označio sa 9,4 miliona a od toga 5,5 miliona onih koji koriste internet.

Kompletnu listu možete pogledati na zvaničnom Newzoo sajtu, preko OVOG linka.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top