Vesti

Hideo Kojima zvanično ne radi u Konamiju od početka ovog meseca?

Prema poslednjim do sada još uvek ne potvrđenim navodima, Hideo Kojima je 9. oktobra zvanično napustio Konami.

U članku koji je objavio New Yorker se navodi da je ovo bio poslednji dan na poslu Hidea Kojima u Konamiju, a prema poslednjim stavkama ugovora koji vezuje Kojimu za Konami, legendarni game dizajner do decembra ove godine ne sme da radi na novoj igri.

Naravno obe strane odbijaju da komentarišu ovakve navode. Ime Hidea Kojime je uklonjeno iz marketinške kampanje za Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, razvoj Silent Hills igre na kojoj je Kojima radio sa poznatim filmskim rediteljem Guillermo Del Torom je prekinut a Kojima je uklonjen i sa zvaničnih lista direktora kompanije. Poznato je i da je Kojima Productions tim rasformiran. Sam Kojima odbija da komentariše bilo šta u vezi njegovog odnosa sa Konamijem, mada je jednom prilikom na Twiteru rekao da nije u mogućnosti da bilo šta komentariše zbog “stavki iz ugovora sa svojim bivšim poslodavcem”.

Kojima i Konami su stvar prošlosti, to je sasvim jasno. Ostaje samo da se vidi kada će se obe strane konačno zvanično oglasiti u vezi cele situacija, kao naravno i pitanje gde će Hideo Kojima nastaviti svoju vrlo uspešnu karijeru. Prilično smo sigurni da bi mnogi veliki izdavači želeli Kojimu u svojim redovima.

Inače MGSV: The Phantom Pain koji je izašao prvog septembra, za samo jedan dan na tržištu je zaradio 179 miliona dolara, što je više nego duplo u odnosu da budžet za razvoj igre koji je nezvanično bio 80 miliona dolara.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top