PlayStation 4

Xbox One najprodavanija konzola u Americi prošlog meseca

Posted on

Iako je od kako je počela trenutna generacija konzola PlayStation 4 konstantno ispred konkurentskog Xbox One, čak i na teritoriji Amerike gde je Xbox brend jači nego u ostalim delovima sveta, to nije bio slučaj prošlog meseca. A ako se pitate šta je to potrebno da Xbox One bude ispred PS4 u Americi, odgovor je vrlo jasan – nova Halo igra.

Kompanija za istraživanje tržišta NPD Group je objavila statistike za prodaju konzola i igara u Americi u toku proteklog meseca. Na listi igara je prema očekivanjima prvi Xbox One naslov Halo 5: Guardians. Top 10 listom dominiraju i godišnje sportske simulacije, pa je NBA 2K16 na drugom, Madden NFL 16 četvrtom, WWE 2K16 na petom a FIFA 16 na šestom mestu. Treći na listi je Assassin’s Creed Syndicate.

Kada su konzole u pitanju, NPD je prestao da objavljuje tačne cifre o broju prodatih jedinica. Međutim da je Xbox One bio prvi se jasno vidi iz Microsoftovog saopštenja koji se ovim pohvalio, kao i iz Sonijevog saopštenja u kome se ne spominje ko je bio lider ovog meseca. Ono što je spomenuto u NPD izveštaju je da je Xbox One prodat za čak 81% više nego prošlog oktobra. Inače treba napomenuti i da je PS4 imao sniženje cene od 50 dolara u toku oktobra, što takođe dodaje na uspeh Microsofta koji je i pored ovoga prodao više konzola u oktobru.

Još jedna interesantna statistika je da je čak 96% prodatih konzola bundle pakovanje sa nekom igrom. Značajno više u poređenju sa prošlom godinom kada je na bundle primerke odlazilo 53%.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version