Nintendo 3DS

Otkriveno – Majkl Džekson stvarao muziku za Sonic 3

sonic 3

Višedecenijska “teorija zavere” da je Majkl Džekson komponovao muziku za Sonic 3 igru ponovo je dobila novu teoriju i potvrdu da je on zapravo zaista bio uključen u taj proces. Jackson je već imao veze sa Segom, jer su zajedno radili Space Channel 5 i nastavak, a mnogi fanovi i igrači tvrdili su da je bio uključen u pravljenje muzike za igru jer je muzička podloga isuviše podsećala na njegova dela.

Nove činjenice ukazuju da je njegovo ime uklonjeno iz informacija o igri zbog njegovog navodnog nezadovoljstva time kako su numere zvučale kompresovane za tadašnji sistem i mogućnosti računara i konzola, ali je nešto sigurnija teorija ta koja kaže da je ime uklonjeno namerno jer je samo nekoliko meseci nakon što je Džekson napravio igru krenula da kruži vest o njegovom navodnom zlostavljanju dece.

Potvrda Džeksonovog rada na Sonic 3 dolazi od strane tri kompozitora – Brad Buxer, Doug Grigsby i Cirocco Jones. Buxer kaže da je radio sa Majklom na albumu Dangerous kada mu je on rekao da hoće da radi muziku za Sonic 3 naslov. Roger Hector koji je razvijao Sonic 3 navodi da je Sega želela da Džeksonov rad na projektu bude tajna. On takođe kaže da je Majkl napravio čak 41 numeru za igru a Matt Forger, inženjer zvuka, kaže da je Džekson dobar deo numera “bitboksovao” i snimio svojim glasom i ustima a da je sve kasnije dorađeno i prilagođeno tadašnjim sistemima.

Sega i dalje zvanično tvrdi da nikada nije radila sa Majklom Džeksonom na Sonic 3 igri.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top