PLAY! Zine

PLAY! ZINE 92 – Februar 2016

Nova gaming godina se polako zahuktava. Pred nama je novi rat platformi, ali ne konzola već uređaja za virtuelnu realnost. Da, VR je ponovo glavna tema u gaming svetu, a čini nam se da će ovoga puta zaista biti i uspešna. Šta je uopšte VR, zašto je toliko zanimljiv i, najbitnije, kakva “aždaja” od kompjutera će vam za biti potrebna moći ćete da saznate upravo u broju koji je pred vama.

Ali, hajde za sada da se vratimo onome što odmah možemo da igramo. XCOM 2 je nastavio putem koji je pre skoro četiri godine Enemy Unknown postavio i imali smo sreće da je ova PC ekskluziva nešto ranije sletela u redakciju kako bismo među prvima u Evropi mogli da je testiramo. Da li ga vredi nabaviti? Apsolutno! Igra je pravi naslednik XCOM serijala od glave do pete, brutalno je teška i staviće na test znanje svakog sobnog stratega. A s obzirom da dolazi sa alatima za pravljenje novih misija, mislimo da će nam jaaako dugo biti instalirana na hard disku.

Januar je bio i mesec reizdanja, sa dva vrlo dobra predstavnika, oba iz Capcomovih studija. Dragon’s Dogma je dobila dugo očekivano PC izdanje koja dolazi za podnaslovom Dark Arisen i svim do sada objavljenim proširenjima. Nulti deo Resident Evil serijala više nije Nintendo ekskluziva i pritom je dobio HD teksture pa je bilo zanimljivo provrteti ovaj klasik na modernoj konzoli. Ubisoft ove godine preskače ’’veliki’’ nastavak Assassin’s Creed serijala pa je umesto toga izdao 2D platformsku šunjalicu koja uopšte nije loša. Još jedna poslastica za ljubitelje strategija je novi Homeworld, dok će domaći RPG Underrail oduševiti sve igrače koji ne mogu da prežale što je Fallout serijal postao pucačina iz prvog lica. Pustili smo po koju suzu uz That dragon, cancer i Life is Strange, dok smo zbog Pony Island postali malo paranoični.

Spremili smo i listu 15 najzanimljivijih igara koje ćemo moći da igramo ove godine, naravno ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih odlaganja (id, nemojte da ste se usudili da odložite novi Doom!). Jedan delić ovogodišnjih izdanja i jako popularan Kickstarter projekat smo već dobili priliku da isprobamo, a govorimo naravno o Torment: Tides of Numenera.

Ovo je dovoljno spoilera za priču 92. broja Play! Zine. Izaberite Continue ka linku za download i potpuno nelinearna čitalačka avantura ™ će biti pred vama.

PLAY! Zine 92 – Februar 2016

PLAYZine92-Februar2016-naslovna

Flash (vesti)

13th Page

IGRE u 2016

EDITORIJAL:
Virtuelna Realnost

BETA TEST:
Torment – Tides of Numenera

REVIEWS:
XCOM 2
Dragon’s Dogma Dark Arisen
Resident Evil 0 HD Remaster
Homeworld: Deserts of Kharak
Darkest Dungeon
Assassin’s Creed Chronicles: India
Underrail
Oxenfree
That dragon, cancer
Pony Island
Tharsis
Life is Strange

HARDWARE:
Računar za VR
SteelSeries Sibera 200

REPLAY:
Unreal Tournament

MODDING SCENA

FANTASY TALES

Hearthstone Specijal

Ukoliko ne želite da preuzimate PDF, časopis možete pročitati i klikom na sliku ispod direktno u browseru:

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top