PC

PS3 igra uspešno emulirana na PC-u

Još od kako se pojavio program PCSX2 pomoću koga je bilo, vrlo loše, pokretati Playstation igre na PC-u, emuliranje modernih konzola je postalo hobi mnogih programera a i zainteresovalo brojne PC igrače. Nažalost, još smo daleko i od potpune emulacije PS3 i X360 igara a kamoli od trenutno aktuelnih konzola. Proces emuliranja se zasniva na tome da vaš kompjuter vrti simulaciju nestandardnog hardvera kroz koju simulira softver i smim tim ovo je poprilično zahtevan poduhvat.

Ali, možda se bližimo eri Playstation 3 emuliranih igara, jer je jedna programerska ekipa uspela da emulira PS3. Igra koju su pokrenuli je After Burner Climax, ne toliko grafički impresivna igra pa i ne čudi solidan framerate na snimku. Ipak, postoje i dalje problemi prilikom emuliranja kao i činjenica da vam za ovako nešto treba solidno jak PC.

Nije puno, ali je početak. Predlažemo im Red Dead Redemption kao sledeći projekat.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top