Mobile

Apple sada zvanicno dozvoljava emulatore na App Store

Tokom poslednjih nekoliko meseci, novi međunarodni zakoni i spoljni pritisak su primorali Apple da popusti mnoga svoja pravila koja se odnose na iOS i Apple App Store. Između dodavanja aplikacija za cloud streaming i obećanog dolaska Epic Games Store kasnije ove godine, kreator jabučastog telefona je sada počeo da dozvoljava dodavanje emulatora igara na iOS App Store.

Najavivši na svom sajtu za developere, Apple je zvanično predstavio svoje najnovije promene politike za App Store, sa sekcijom 4.7 koja navodi: “Aplikacije mogu ponuditi određeni softver koji nije ugrađen u binarni, posebno HTML5 mini aplikacije i mini igre, streaming igre, chatbotove i dodatke. Pored toga, aplikacije emulatora retro igračkih konzola mogu ponuditi preuzimanje igara.”

Kao i sa svim emulatorima, igrači će morati da nabave svoje sopstvene datoteke igara – naravno, kopiranjem vaših legitimnih kopija retro naslova.

Ova promena dolazi u interesantnom prelomnom trenutku za emulaciju igara, sa Nintendom koji je nedavno tužio Switch emulator ‘Yuzu’ u iznosu od 2,4 miliona dolara; plašeći mnoge druge da se kao rezultat toga sakriju.

Sada kada Apple dozvoljava emulatorima da budu na njihovom App Store, nadamo se da će to dodatno povećati kredibilitet industrije emulacije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top