PC

Rise of The Tomb Raider na PC-u trostruko popularniji nego na Xboxu

Igra Rise of The Tomb Raider je poslednjih nekoliko nedelja na vrhu liste najprodavanijih PC izdanja, a izgleda da je i u svetu sličan slučaj. Po izveštaju istraživačke grupe Superdata, čak tri puta više PC kopija igre je prodato nego što je to bio slučaj sa Xbox One i Xbox 360 u okviru istog perioda. Tačan broj kopija nije naglašen, jer ova grupa istražuje samo digitalno tržište na kome PC ipak ima dominaciju zbog platformi kao što je Steam.

Istina, prvo izdanje igre se pojavilo i izuzetno nezgodnom periodu – istog dana kada i Fallout 4. To je sigurno dovelo do slabije prodaje, pored privremene ekskluzivnosti za Xbox platformu. I pored svega toga, ukupan broj prodatih kopija na Xboxu je premašio milion. Nije otkriveno koji deo tog broja su činila digitalna izdanja.

PC verzija igre je i naš izbor jer donosi brojna grafička unapređenja u odnosu na (i dalje sjajnu) Xbox verziju, kao i podršku za veliki broj kontrolera uključujući Steam Controller. Nedavno smo dve verzije igre postavili na uporedni test koji možete pogledati na ovom linku. Rise of The Tomb Raider inače krajem ove godine izlazi i za Playstation 4.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top