Opisi

REVIEW: SUPERHOT

This review is also available in English – Click here!

Cela recenzija ove igre mogla bi da se napiše sa dve ( jes’ ) reči i da se sve kaže. Ova igra je SUPER i istovremeno je HOT i to bi trebalo da svima bude dovoljno da odvoje bar par sati i odigraju je. Neće se pokajati , a neće je ni igrati samo dva sata.

superhot1

Igru je plastično najlakše opisati kao mešanca „The Stanley Parable“ i „Darwinie“ . Ako ste igrali pomenute naslove, znate o čemu se radi. SUPERHOT je FPS u kome imate zadatak da u određenom prostoru eliminišete protivnike imajući jednog OGROMNOG keca u rukavu. Kada se ne pomerate, vreme teče u suuuuuuuuper sloooooow motionu što vam omogućava par sekundi više da isplanirate vaš sledeći korak ili dva, da izbegnete smrtonosnu salvu ili pak dohvatite oružje. Sjajno zamišljeno i sjajno radi.

superhot3

Zašto poredimo sa Darwiniom? Pa grafičko rešenje neodoljivo podseća na ovaj RTS biser iz ranih dvehiljaditih. Jarko bela pozadina sa jarko crvenim neprijateljima, sve upakovano u vidljivo poligonalnu animaciju, što igri daje isti onaj cyber punk šmek kakav je i famozna Darwinia imala. Zašto Stanley, možda ćete se zapitati? SUPERHOT na prvu loptu nema ništa zajedničko sa njim. Ali… Umesto praćenja čuvene „adventure line“ i umiranja od smeha na vodičeve komentare, ovde imamo totalno suprotne, a opet tako bliske prioritete. Nećete pratiti nikakvu liniju, ali ćete itekako imati avanturu u obliku gomila crvenih poligona koje iz nekog razloga žele da vas ubiju. Takođe nećete se cerekati na komentare tipa „pametnjakoviću, skrenuo si desno iako sam ti ja rekao da ideš levo“ , ali ćete se itekako zapitati zašto radite to što radite, da li ste prevareni, navučeni na igru ili nešto treće. Totalno suprotno očekivanjima, privođenje SUPERHOT-a kraju, otvara mnogo više pitanja, nego što daje odgovora. I to pitanja koja su životna, koja imaju težinu i ne tiču se strogo igre ili igara uopšteno. Ta pitanja mogu da se upere na bilo koju sferu života…I što je alarmantno, da ostanu neodgovorena.

superhot2

Iako osnovna kampanja može da se pređe za cirka 2 sata, igra poseduje enormno veliki replay value. Probajte da pređete nivo goloruki, ili samo sa katanom ili samo uz pomoć okolnog inventara…Izbor je vaš, i imate slobodu da radite kako mislite da treba. A na kraju, celu akciju možete da uploadujete na killstagram gde takođe možete da vidite i idejna rešenja drugih igrača. Killstagram je online servis koji radi po principu običnog instagrama, samo što vas ovde ne čeka Dan Bilzerian na svakom ćošku, već action packed klipovi vas i drugih igrača. Servis je još u beta fazi i prilično je bagovit, ali to ne kvari opšti ugođaj. Ipak igra ima i jednu veliku ma………………………………………………………………

MIND IS SOFTWARE

BODIES ARE DISPOSABLE

SUPER HOT; SUPER HOT; SUPER HOT

 

Autor: Borislav Lalović

SUPERHOT

9.5

95

9.5/10

Za:

  • SUPER
  • HOT
  • Bullet time perfekcija, filozofija, sentence, SVE!

Protiv:

  • “Kratka” main priča
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top