PC

10 Steam igara kojima ćete ”obradovati” prijatelje za 1. april – deo prvi

Ah, prvi april, omiljeni dan šaljivdžija koje vam izmaknu stolicu i grohotom uzvikuju APRILILILI dok se skupljate s poda i proveravate da niste sa sobom povukli tastaturu, monitor i štampač (desilo nam se jednom). Takođe i savršen dan da potrošite siću sakupljenu prodajom trading kartica na Steamu i nekoga iz liste prijatelja obradujete potpunim anti-biserom od igre koji će im zauvek (zauuuuveeeeek, muahaha!) ostati u Steam biblioteci. Ko se poslednji smeje, kako kaže naš narod.

Srećom ili nesrećom, kroz Steam Greenlight je prošlo sve i svašta pa za svega nekoliko evra možete ugrabiti neke neverovatno užasne igre i napakostiti (ne)prijateljima. Praveći ovu listu našli smo i previše kandidata, ali smo se ipak ograničili na 10. Takođe, ovo nisu zaista najgore igre na Steamu, već smo izabrali igre koje su čak i vrlo igrive, ali nisu nešto čime biste se hvalili svojim Steam prijateljima. Krenućemo unazad, od mesta broj deset:

10. – Hatoful Boyfriend

Hatoful Boyfriend
Simulator muvanja golubova u srednjoj školi. Da. Ništa više, ništa manje. Sem što je u pitanju jedna od najbizarnijih parodija na vizuelne novele koju smo ikada videli, igra koja je svesna svoje apsurdnosti i potpuno igra na tu kartu. Razlog zašto je igra uopšte na listi je zbog neprocenjivog zabezeknutog izraza na licu prijatelja uz ”Kupio si mi ŠTA?” kada mu pošaljete Hatoful Boyfriend.

Cena: 8 evra

9. – Dinner Date

Još jedan simulator. Ali, koliko je Hatoful sarkastičan, toliko je Dinner Date bukvalan. Sedite i čekate vašu dragu da se pojavi na sastanku. Samo što se dotična nikada ne pojavi, pa tako sedite narednih pola sata. Nema ničeg goreg nego da izvisite na sastanku, mada dobijanje ove igre kao poklon je vrlo blizu toga.

Cena: 4 evra

8. – There’s poop in my soup

”Da li ste ikada želeli da obavite nuždu na ulici?”, pita nas ova igra. Ne igro, nismo, niti bismo želeli da dobijemo ovu potpuno užasavajuću ideju od igre kao poklon. Nemamo ni najblažu ideju kako ova igra održava Very Positive ocenu na Steamu.

Cena: 1 evro

7. – Mission Runway

Sada već zalazimo u teritoriju iskonskog šegačenja sa prijateljima. Idealna igra koju možete poslati prijatelju uz poruku ”možda otkriješ svoju nežniju stranu”, naravno uz obaveznu promenu adrese ukoliko dotični odluči da vam zbog ove šale promeni lični opis. Igri ne pomaže ni to što likovi izgledaju kao Kosačeve noćne more.

Cena: 5 evra

6. – Mountain

Nije ovo loša igra. Samo što nekako ima problem sa tim ”igra” delom. Naime, ovo je igra koja se ne igra. Kako sad to? Dovoljno je samo da ostavite Mountain uključen i igra će se sama odvijati. Možda padne sneg, možda izraste drveće, a možda na vašoj planini izrastu katanac, CD ili šešir. Ali je jedno sigurno – prstom nećete mrdnuti i dešavaće se svašta. Savršen poklon uz poruku nekome da ima previše slobodnog vremena.

Cena: 1 evro

 

Pridružite nam se u nastavku gde otkrivamo još pet igara koje su savršeni prvoaprilski pokloni.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top