PC

Prodigy je video igra koju igrate figurama

Posted on

Prodigy ne mora uvek da znači ime jednog od najboljih britanskih bendova, nekada je to originalna video igra koja pored virtuelne ima i fizičku komponentu.

Takav je slučaj sa ovom igru, koju ćete igrati minijaturama i pravim kartama, na vašem stolu ali i ekranu kompjutera. Ukratko, ovo je taktički RPG gde vodite ekipu heroja koji su predstavljeni vrlo detaljnim figuricama. Putem USB kabla na PC povezujete belu tablu u kojoj su NFC antene i na kojoj se u mreži od 12 kvadrata pale svetla kako postavljate figure. Pozicije likova su jako bitne, a kada recimo koristite specijalne napade i magije svetla na tabli će menjati boje kako bi pokazala domet poteza.

Hardverska strana igre jako podseća na Skylanders, pa tako i figure u sebi imaju memoriju i ”pamte” svoje statistike i iskustvene bodove. Sem figura, na raspolaganju imate i mali špil karata koje takođe imaju NFC senzore i njima inicirate napade i aktivirate specijalne sposobnosti svoje družine. Autori igre tvrde da uopšte ne morate da koristite miš i tastaturu da biste igrali Prodigy.

Igra izlazi krajem ove godine i trenutno se prodaje po ceni od 80 dolara za koje dobijate igru, tri figure iz izabrane fakcije, komplet karata, tablu i Symbol of Power prsten koji snima progres vašeg celog naloga.

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version