PC

Steam uklonio sve Digital Homicide igre iz prodaje

galactic hitman

Nakon pokušaja tužbe i napada na Valve u nadi da će otkriti identitete određenih Steam korisnika, Digital Homicide je potpuno uklonjen sa Steam prodavnice i Greenlight sekcije.

Možda se pitate ko ili šta je Digital Homicide. U pitanju je mali studio osnovan od strane dva brata (navodno i dalje jedini članovi) koji već neko vreme putem Steama izdaje igre ispodprosečnog kvaliteta, često ismevan od strane korisnika zbog toga. Nedavno su pokušali da podnesu tužbu protiv ravno 100 korisnika Steama, tražeći odštetu u iznosu od 18 miliona dolara i da bude otkriven identitet tih osoba. Valve je na to reagovao prekidom dalje saradnje sa njima, povlačenjem iz prodaje svih 18 DH igara i još 30 naslova koje su postavili na Greenlight.

Zvanična izjavu je za Valve dao Dag Lombardi, naglašavajući da je Digital Homicide postupio agresivno i neprijateljski prema kupcima i da je logičan korak bio njihovo udaljavanje sa prodavnice. Korisnici koje je Digital Homicide tražio su bili članovi Steam grupa ”Digital homicides” i ”Poop games” koje su imale pro-consumer stavove i pokušavale da korisnicima skrenu pažnju na loše igre u prodavnici i borili su se protiv cenzure. Ovo je studiju smetalo i negativnu kritiku su doživeli kao direktan napad, tvrdeći da su negativne ocene na Steamu dovodile do ”finansijske štete i duševnog bola”.

Inače, upravo ovaj studio je stajao iza najgore ocenjene Steam igre Galactic Hitman.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top