Vesti

SOMA je prodata u skoro pola miliona primeraka

Izdata prošle godine, horor avantura SOMA nam je dobrano podigla kosu na glavi. A kako i ne bi, kada je na njoj radio studio Frictional Games koji je kroz Penumbra i Amnesia serijale takoreći ”ispekao zanat” praveći odlične horor igre.

Posle godinu dana, ekipa studija Frictional je otkrila i podatke o prodaji igre, zadovoljno naglašavajući da se veoma rizičan i skup projekat više nego isplatio. Naime, SOMA je prodata u preko 450 hiljada kopija što je ogroman uspeh imajući u vidu da je na njoj radio mali studio koji nema baš mogućnost da zakupi termin u toku Super Bowl ili vrti reklamu u bioskopima. SOMA je bila rizičan projekat iz razloga što je u nju uloženo čak deset puta više novca nego u Amnesia: The Dark Descent, takođe veliki hit studija Frictional. Za razliku od Amnezije, ovo je igra koja je imala više filozofski i psihološki pristup hororu, sa manje prisutnim fizičkim aspektom, ali i pored toga je naišla na pozitivne reakcije publike.

Frictional trenutno radi na tome da prošire studio kako bi mogli da rade na dve igre istovremeno. Sudeći po kvalitetu igre SOMA, ne sumnjamo da će njihove buduće igre biti odlične.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top