PC

Gejb Njuel potvrdio: Valve trenutno pravi 3 nove VR igre

Posted on

Eh ta trojka i vesti koje nam stižu iz kompanije Valve, svi odmah pomislimo samo na “ono čije se ime ne sme pominjati”. No dobro, i ova vest koju je danas u Sijeltu potvrdio sam Gejb je i više nego obećavajuća informacija, pogotovo za nas VR entuzijaste.

Njuel je imao otvoreni razgovor sa novinarima o VR radu u Valve-u, o ulozi koju Valve ima u razvoju HTC Vive i sličnim temama. Tom prilikom je odgovorio na par stvari.

On je objasnio da Valve nije ušao u razvoj hardvera (HTC Vive, Steam Machine, Steam Gamepad i drugo) zato što misle da tu leži novac, već zato što im to jednostavno olakšava sam rad na softveru na kome rade. On je to uporedio sa Mijamotom (Nintendovom legendom, autorom serijala Mario, Zelda i drugih klasika), koji je imao priliku da svoje igre razvija paralelno sa razvojem hardvera za koje su igre pravljene i da je zbog toga mogao da donese najbolji rezultat i vrhunsku zabavu.

On je zatim potvrdio da Valve u ovom trenutku paralelo sa razvojem HTC Vive radi i na razvoju čak tri “punokrvne” VR igre i da ih razvijaju kako u Source 2 endžinu, tako i u Unity okruženju.

Šta mislite, šta možemo očekivati od ovih triju igara? Nastavke legendi u VR-u ili neke potpuno nove igre?

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version