Gadgets

Kompanija Mad Catz bankrotirala

Kako prenosi portal Gamesindustry, čuvena kompanija Mad Catz, specijalizovana za izradu gejming periferija, objavila je sinoć da ulazi u proces stečaja otvorivši “poglavlje 7” koje označava početak likvidacije firme i svih njenih pokretnih i nepokretnih dobara.

Izvršni driketor kompanije, Karen Mekdžinis, izjavio je da sa žaljenjem mora da konstatuje da je stečaj jedino preostalo rešenje, jer je kompanija i uprava mesecima razmatrala sve ostale moguće opcije koje bi spasili firmu, poput prodaje dela ili cele firme, dodatno kreditno zaduživanje, infuzija akcija i ostalo, ali ni jedno rešenje nije uspelo da se ostvari, tako da je bankrot ostala jedina solucija.

Zajedno sa ovom objavom Mekdžinis i ceo bord direktora, podneo je neopozive ostavke, ali će ostati u firmi da isprate proces gašenja kako treba. Medžinis se posebno zahvalio svim zaposlenima koji su dali sve od sebe u ovom teškom periodu u pokšaju da spasu firmu, a takođe se zahvalio i svim partnerima  firme, posebno prodavnicama i trgovcima, koji Mad Catzu nisu okrenuli leđa u teškim situacijama.

Mad Catz je važio za poznato ime u svetu gejming periferija, ali je poslednjih godina prolazio kroz težak period. Ugovor koji su imali sa kompanijom Harmonix iz 2015. godine, oko ekskluzivnih kontrolera za Rock Band 4, kao i globalnu distribuciju igre, se čini nije isplatio, pa je već u februaru prošle godine kompanija bila primorana da otpusti trećinu svog osoblja.

Kako su korisnici dobro zapazili na Redditu povodom ove vesti, Mad Catz je bila jedna od onih kompanija koje su pravile “dovaljno kvalitetno, ali jeftino i generičko” i na tom tržištu su bili kraljevi, sve dok poslednjih godina nije isplivala tona sličnih kompanija, pogotovo iz zemalja kao što je Kina, čiji su proizvodi bili sličnog kvaliteta ali značajno jeftiniji, a Mad Catz nije bio dovaljno jak i renomiran brend kako bi se održao u toj borbi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top