PC

Priča se: Stiže novi KotOR?

Posted on

Renomirani gejming novinar Liam Robertson izjavio je ovih dana u jednom podkastu da ima”proverene informacije” da nam se sprema  reboot Star Wars: Knights of the Old Republic serijala.

Na njemu bi trebalo uveliko da radi BioWare Austin, studio koji se sada praktično ekskluzivno zadužen za rad na Star Wars igrama i koji trenutno radi sadržaj za MMO The Old Republic.

Liam je rekao da je rad na novom Kotoru krenuo prvobitno kao rimejk, ali da se onda odustalo od toga i krenulo sve iz početka, sa potpuno novim osvrtom na franšizu, tako da je sve trenutno još uvek u stanju prototipa.

Ono što se možda nekim fanovima neće svideti, je to što će izgleda priča novog Kotora imati osvrt na novi kanon zasnovan na onom koji je stvoren nakon Diznijevog preuzimanja Star Wars franšize, pošto su originalni KotoR naslovi bili previše zasnovani na proširenom univerzumu koji je odskakao od glavnog kanona.

Ono što dodatno podgreva maštu je i to što je glavni pisac prvog KotOR-a i Mass Effecta, Drew Karpyshyn, nedavno potvrdio da trenutno radi na novoj igri, i to baš u BioWare Austin studiju, gde se trenutno nalazi. Jako se radujemo makar i najmanjoj šansi da ponovo igramo igre iz ovog legendarnog RPG serijala, ali se i iskreno nadamo da “novi” BioWare neće da upropasti celu stvar.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version