PlayStation 4

Microsoft i Sony “bratski” sarađuju kada je VR tehnologija u pitanju

Posted on

Možda su već skoro dve decenije ljuti rivali na tržištu konzola, koji se grčevito bore za svakog novog vlasnika konzole, ali izgleda da kada je tehnologija Virtuelne Realnosti u pitanju, kompanije Microsoft i Sony nemaju problema da otvoreno sarađuju.

Ovo je u intervjuu za Gamasutru rekao Fil Spenser, glavni čovek u Microsoftu za Xbox. Kako kaže, ove dve kompanije su redovno prijateljski slale svoje predstavnike jedni kod drugih na prezentacije dotadašnjeg rada na svojim VR uređajima. Inženjeri i programeri Microsofta bi dolazili da saznaju i nauče o PlayStation VR, i obrnuto, timovi iz Sony VR odeljenja bi išli u Microsoft da vide kako napreduje njihova HoloLens tehnologija pomešane realnosti.

Fil kaže da “čvrsto veruje” u otvorenu budućnost kada je VR tehnologija u pitanju i zalaže se za otvorenu saradnju svih velikih igrača kako bi se zajedničkim snagama napravili veliki koraci na ovom polju. Poznato je od ranije, kada su Oculus Rift i PS VR bili u ranoj fazi razvoja, da su se timovi koji su radili na njihovom razvoju na praktično nedeljnom nivou redovno sastajali kako bi razmenili iskustva i izvukli maksimum iz svojih uređaja.

Ceo intervju možete pročitati ovde.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version