Gadgets

Da li je ovo najbolji PC ikada?

Mali, nečujan, elegantan i snažan, ne to nije PS4, nije ni XBOX ONE, to je CORSAIR ONE! Ovaj PC pod nazivom CORSAIR ONE je ostvarenje koje je dugo čekano. CORSAIR je uradio neverovatan posao kod izrade ovog fantastičnog PC uređaja, za koji tvrde da im je bilo potrebno 22 godine preciznog inženjeringa.

Pre svega dimenzija za CORSAIR ONE su veoma male. Visina mu iznosi 380mm, širina 176mm i dužina od 200mm. Kada se pogleda kakav moćan hardver poseduje unutar ovog malog kućišta, zasluge kreatorima su još veće.
Najnoviji procesor sedme generacije Intela uparen sa matičnom pločom Z270 Mini-ITX, je samo dobra podloga za ostale komponente.
Grafička je naravno GTX 1080, ali postoji i verzija i sa novom paskal arhitekturom tj. GTX 1080 Ti, koja donosi 3 puta bolje performanse od prethodne generacije, što će najviše značiti korisnicima 4K monitora i VR seta. Još jedna bitna stvar u vezi grafičke karte je ta što koriste tečno hlađenje koje sprečavaju veliko zagrevanje prilikom većih opterećenja.
U konfiguraciju je uvrštena jedna od najbržih DDR4 RAM memorija sa 16GB memorije koja se može dopuniti sa još toliko. Što se interne memorije tiče, CORSAIR koristi super brzu SSD memoriju koja je nadogradiva sve do 2TB, ali takođe koristi HDD koji je nadogradiv do čak 4TB.

Za nečujan rad zaduženo je napajanje pod nazivom 80 PLUS GOLD od 600w čiji je ventilator nečujan, a prilikom manje opterećenosti čak nema potrebu da radi.

Kada su portovi u pitanju, ima ih sasvim dovoljno. Sa zadnje strane postoji 6 USB portova: jedan 3.1 port tipa C, 3 obična 3.1 i dva USB porta 2.0.  Takođe postoji i HDMI ulaz, dva displej porta, ulazi za internet i audio konekciju. Sa prednje strane postoji HDMI 2.0 i USB 3.1 koje će najviše ceniti vlasnici VR uređaja.
Sve u svemu, jedan izuzetan PC kome je teško naći bilo koju manu što se hardvera tiče (mada po nama nedostaje jedna stvar: BLURAY drive). Ipak, postoji jedna stvar koja će mnoge udaljiti od kupovine. CENA! Početna cena za  CORSAIR ONE počinje od 1800 dolara pa ide sve do 2600 dolara. Retki od nas će moći priuštiti ovakav gejming luksuz, pa na nama ostaje da čekamo da se cena spusti na prihvatljiv nivo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top