PC

Lokalni multiplejer? Sa ovim igrama vašem društvu neće biti dosadno

Šta zapravo znači „Local Multiplayer“? U prevodu znači da na jednoj konzoli/računaru igraju više igrača na istom ekranu. Drugi naziv je još “couch gaming”. Za ovakve igre vam najčešće nije potrebna internet konekcija. Neke od najpoznatijih lokala danas su FIFA , PESi NBA 2K.

Jedna od prvih lokal multiplejera jeste igra PONG koju je proizvela kompanija Atari. Svi znate za ovaj klasik i velika većina vas ju je i igrala. PONG igraju dva igrača koji upravljaju malim palicama na različitim krajevima ekrana, čiji je cilj da lopticu proture pored suparnikove palice (veoma takmičarska igra). Igra je bila toliko uspešna da je ona bila jedna od glavnih ključeva u pokretanju gejming industrije.
Da ne skrećemo puno sa teme, odabrali smo nekoliko naslova uz koje će te uživati sa zajedno sa svojim prijateljima ispred televizora.

F1 Race Stars je veoma zanimljiva vožnja malih formulica sa karikaturama F1 vozača. F1 Race Stars veoma podseća na Mario Kart. Zabavno ju je igrati sa prijateljima jer se igrač veoma brzo „uštosi“. Igra je neralna i smešna što je čini jos interesantnijom za igru. Na primer, ako je igrač među zadnjima u trci, dobijaće moć sa kojom će se bez problema probiti među vodeće vozače. Mape u igri su veoma raznolike i šarene, pa je pravo uživanje voziti kroz poznate trake u Silverstonu, Abu-Dabiju, Monaku i ostalima. Race Stars mogu da igraju najviše četiri igrača.

Move or Die je možda jedna od najboljih lokal multiplejer naslova u poslednje vreme. Komadne su vrlo jednostavne jer pored kretanja postoji samo još skok i dugme za akciju. Cilj u igri je da se osvoji najviše poena, a onaj ko prvi dođe do željenog broja poena je pobednik. U svakoj mapi imate određen cilj, da li je to da što duže ostanete živi, da obojite sto više pločica, da očistite što veću podlogu, da imate najduže krunu na glavi ili nešto sasvim deseto, a onaj ko najbolje obavi zadati cilj dobiće najveći broj poena. Najzabvnije je kada je igraju četiri igrača mada mogu da se takmiče i samo dva igrača.

Za Brawl se može reći da je unapređena verzija starog klasika Bombermana. Cilj je dobro poznat, da se postavljanjem bombi protivnik uhvati u zamku. U odnosu na Bombermana ova igra je unapređena u pogledu grafike, ali je uvedena i jedna novina, a to su heroji. Svaki heroj ima jedinstvenu moć pomoću kojih se služi za vreme igre. Da bi se upoznali sa moćima, kreatori ove igre su napravili kampanju za svakog heroja što je odličan način da se upoznate sa svakim od njih. Kada se okupi društvo biće potrebno više vremena da bi se upoznali sa igrom, ali kada izaberu sebi odgovarajućeg heroja zabava je zagarantovana, pogotovo ako je igraju četiri igrača kada nastane prava pometnja na mapi.

Rocket League je verovatno i najpopularnija igra među ovima i to zbog svoje onlajn verzije, ali može da se igra i u lokalu. Mali autići koji pokušavaju da uguraju loptu u gol je prava zabava, a kada se tome doda poznato društvo, zabavi nema kraja. Da li će te se usuditi za prijateljski derbi u dva na dva, ili ćete probati da osvojite ligu, stvar je na vama.

Castle Crashers važi jednu od najzabavnijh igara koju možete da igrate zajedno sa svojim prijateljima. Akcija koja je puna komičnih scena i veoma neobičnih protivnika, učiniće da provedete veoma kvalitetno vreme sa prijateljima. Templari sa kojima upravljate su pošli u spas princezama koje su otete, a kada oslobodite jednu od njih moraćete da se borite do smrti sa vašim prijateljima kako bi osvojili njeno srce. Za razliku od međusobne borbe, kad dođe vreme za „Bosa“ jedni drugima ste najveći spas. Ukratko, igra je napravljena za druženje sa prijateljima.

Brawlhalla je igra u kojoj mogu učestvovati najviše četiri igrača. Igra koja ima mnoštvo heroja gde je svaki različit od drugog. Veoma takmičarska igra koja brzo ulazi u prste. Cilj je jednostavan, da najmanje puta umrete, a što više puta ubijete ostale. Definitivno vredi probati odigrati sa društvom jer garantuje zabavu. Igra je besplatana na Steamu tako da vas ništa ne košta da probate.

Broforce je 2D akcija u staromodnom izgledu (piksel grafici), u kojoj će te imati priliku da igrate sa nekim od najpoznatijih flmskih junaka kao što su Blejd, Terminator, Indijana Džouns, Konan, Robokap i još mnogim drugima. Pucačina u kojoj 4 igrača mogu zajedno da uživaju u kampanji ove igre. Ova veoma brza i destruktivna igra će učinit da vreme brzo prolazi. Svakako igra koju vam preporučujemo da probate.

Ovo su neke od novijih “lokal multiplejer” igara koje vam savetujemo da probate sa ekipom, ako ste za neku retro akciju, onda su tu legende kao što su Crash Team Racing, Metal Slug i čuveni Džejms Bond za Nintendo 64.

Uživajte i javite nam vaše utiske.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top