PC

Kreatori video igre RiME izazivaju hakere da krekuju njihovu igru

Posted on

Avanturistička video igra RiME, koja je izašla prethodne nedeljeje jedan od retkih naslova čiji autori otvoreno govore o korišćenju Denuvo anti-tamper programa. Upravo zbog toga, oni obećavaju da će u potpunosti ukloniti Denuvo, ako neko uspe da ga krekuje.

Ovo bizarno obećanje osvanulo je na Steam forumima, od strane jednog od zaposlenih u Tequila Works, razvojnog studija koji stoji iza ovog naslova. Studio se odlučio na upotrebu Denuva kako bi igračima omogućili što prijatnije iskustvo.

“RiME predstavlja veoma lično iskustvo, koje se doživljava i kroz igru i kroz zvuk”, napisao je Dariuas, vođa zajednice na Steamu. “Kada je igra krekovana, može doći do problema koji utiču na sveukupno iskustvo, a mi želimo da učinimo sve kako bismo očuvali kvalitet ove igre”.

Ovo je prvi studio koji je otvoreno govorio o uklanjanju Denuva iz video igre, dok sa ostalim studijima to nije bio slučajNaravno, igra prvo treba da bude u potpunosti krekovana. Interesantno je još i to što se Tequilla Works brine za sveukupni doživljaj i onih igrača koji žele da do igre dođu ilegalnim putem.

Denuvo, kao što većina već zna, nije neuništiv, ali bi trebalo da oteža proces krekovanja igre. I čelnici te kompanije su priznali da softver nije savršen i da mu je glavni cilj da hakerima oteža proces do te mere da oni eventualno odustanu od toga.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version