Nintendo Switch

Nintendo i Apple se “biju” oko delova za Switch

Dobre vesti za Nintendo su da je potražnja i popularnost njihove najnovije konzole Switch zaista premašila sva očekivanja, i ovaj prenosivno-kućni uređaj se prodaje u rekordnim količinama širom sveta.

A kako javlja ugledni gejming novinar Takaši Močizuki, loše vesti po njih su to što Nintendo trenutno bukvalno nema kapacitete da odgovori na sve potrebe tržišta u prvoj godini života konozle. Prvobitni planirani opseg proizvodnje u prvoj godini konzole (do marta 2018. godine) je bio 10 miliona jedinica, ali po najnovijim projekcijama Nintendo će morati da bar duplira tu proizvodnju do prvog rođendana Switcha, ukoliko želi da zadovolji ogromnu potražnju za isporukama.

Brojka od 20 miliona uređaja ne samo što zahteva veliko proširenje kapaciteta i čitave logistike, nego i pre svega duplo više resursa od planiranih, i ovde nastaje glavni problem. Naime, svetom trenutno vlada nestašica osnovnih komponenti koje koriste prenosivi uređaji kao što su pametni telefoni, tableti i Switch, i tu mislimo pre svega na ekrane od tečnog kristala (LCD) i HAND fleš memorije.

Sve ovo bukvalo dovodi do toga da se kompanije otimaju oko ovih, u moderno vreme veoma neophodnih komponenti, kako bi snadbele svoje fabrike ključnim delovima za proizvodnju svojih uređaja, a pogađate, pravi pobednici su upravo proizvođači LCD ekana i NAND memorija, koji zadovoljno trljaju ruke.

Kako bismo brojku od 20 miliona Switch jedinica tokom jedne godine stavili u kontekst, dovoljno je reći da je nesrećni Switch prethodnik, Wii U, u pet godina svog postojanja prodat u mizernih 13,5 miliona primeraka.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top