PC

War of the Chosen je na pola koraka od XCOM 3

XCOM 2: War of the Chosen je novi DLC fenomenalne potezne strategije XCOM 2, koji je toliko obiman i donosi takve novine da je bio na dobrom putu da postane treći deo ovog serijala. Naime, po rečima glavnog dizajnera Džeka Solomona(Jake Solomon), jedini razlog zašto ovo nije treći deo već novi DLC jeste što ne postoji kompletno nova priča.

Glavna novina su tri nova neprijatelja, Izabrani (eng. Chosen) koji uvode više karaktera u borbama. Naime, oni će vam se obraćati tokom borbe, komentarisaće vašu taktiku, vaše uspehe ili propuste u ranijim sukobima. Ovo se može posmatrati kao neka vrsta Nemesis sistema koja je viđena u Middle-Earth: Shadow of Mordoru.Oni su vanzemaljske vođe izuzetne moći, sa unikatnim sposobnostima i karakterima, koji imaju cilj da uhvate Komandanta XCOM snaga.

Nasuprot njima, postoje i tri nove pobunjeničke frakcije, koje možete privući na svoju stranu. Svaka ima jedinstvene osobine, koje ne možete razviti kod vaših vojnika. Ali se međusobno ne podnose, tako da moraze voditi računa šta radite.

Cela igra će dobiti jedan tečniji sadržaj, gde se na primer može desiti da krenete u borbu sa vanzemaljcima, pa da bukom prizovete Izgubljene (eng. Lost), koji ne biraju koga napadaju, pa umesto da tučete vanzemaljce, morate da se bavite zombijima. Izgleda da u poslednje vreme ne može da se napravi neka igra bez zombija. I dok tako, u saradnji sa vanzemaljcima, eliminišete bezumne horde, pojavljuje se neki Izabrani i više ne znate gde da bijete.

Ako se desi da vam je misija preteška, možete da duplirate broj krugova za koji je potrebno završiti zadatak. Još jedna novina jeste veza između vaših vojnika. Kao i svuda, postolje ljudu koji se kapiraju i koji se baš i ne mirišu. Kada imate dva vojnika koji se slažu, oni stvaraju vezu koja omogućava neke specijalne sposobnosti. Oni stariji zaljubljenici poteznih strategija se dobro sećaju Jagged Alliance 2 i plaćenika sa karakterima koji se slažu ili ne.

XCOM 2: War of the Chosen obećava mnogo. Ako pogledamo kako je Firaxis napravio dobar posao sa rebutom XCOM serijala, nema sumnje da će ovaj DLC biti fantastičan. Sa novom neprijateljima, saveznicima, sitematicima, misijama, zombijima…sve asocira na sate dobre zabave. Zato čekamo 29. avgust kada ovaj naslov izlazi za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top