PC

Somerville – novi projekat tvorca igara Limbo i Inside

Posted on

Somerville je naučno-fantastična akciona avantura koja prati nekoliko likova neposredno pre globalne katastrofe. Najzvučnije ime u ovom projektu je Dino Pati (Dino Patti) koji je početkom godine istupio iz Playdead Studija usled razdora sa dugogodišnjim prijateljem i suvlasnikom studija. U Playdead je učestvovao u kreiranju vizuelno intrigantnih ostvarenja Limbo i Inside koji su odlično prihvaćeni od publike i kritike i koji su brzo stekli kultni status.

Osim Patija, drugi vlasnik novoformiranog Jumpship studija jeste Kris Olsen (Chris Olsen), bivši filmski animator koji je prešao u vode interaktivne zabave. Kris Olsen je učestvovao u kreiranju animacija za blokbastere Skyfall, Thor i The Avengers 2: Age of Ultron a od igara, u kreiranju animacija likova u Ninja Theory’s Heavenly Sword.

Somerville je počeo kao “projekat iz zadovoljstva” još 2014. godine dok je Kris radio na raznim filmskim projektima i do 2016. je već imao koncept trejler i demo koji je mogao da se igra, sa svom pratećom dokumentacijom:

“Bilo je potrebno mnogo neprospavanih noći za stvaranje ovog projekta i pravo je otelotvorenje snova što imam priliku da uključim druge ljude koji mogu pomoći da Somerville ostvari svoj maksimum. Dino je odličan saradnik, a njegovo iskustvo nam pomaže u otklanjanju svih tekućih problema, Uzbuđeni smo da vam pokažemo šta Jumpship može da ponudi.”

Cilj ovog tima je da razbiju ustaljene stereotipe o tome čemu igre služe i da pokažu širinu koju ovaj medijum ima, ne samo za zabavu već i da se preko njega dođe do odgovora na neka ozbiljnija pitanja.

Sve ovo deluje veoma ambiciozno. Kako nema mnogo podataka o igri, moramo biti skeptični dok ne dobijemo malo opipljivije dokaze. Ipak nas je No Man’s Sky naučio da su nekad neke stvari suviše dobre da bi bile istinite.

 

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version