PC

Napušteni prototip Rayman igre za SNES konzolu možete igrati na PC-u

Posted on

Originalni Rayman se pojavio pre više od 20 godina, i veoma je brzo stekao slavu kao platformer za zabavu čitave porodice. Tokom dugog perioda kreiran je veliki broj igara, za konzole, računare i mobilne uređaje, od kojih je jedna Rayman igra za SNES konzolu napuštena još u stadijumu prototipa. Ali je nedavno ugledala svetlost dana na internetu i igriva je na računaru.

Igra je na internet stigla uz pomoć programera i arhiviste, Omara Kornuta, koji se ceo dobar deo života bavi očuvanjem igara i kodova starih igara. Ovaj potez je odobrio Majkl Ancel, koji je kreirao čitav Rayman serijal pod okriljem Ubisoft kompanije. Omar je na Tviteru napomenuo da igra nije potpuna, i da se radi o ranom stadijumu razvoja.

Omar je inače veliki zaljubljenik u stare platformere, a zahvaljujući njegovom studiju Lizardcube smo nedavno imali prilike da igramo i sjajni Wonder Boy: The Dragon’s Trap.

Ako želite da isprobate ovog Raymana, prototip možete preuzeti ovde, a za pokretanje vam je potreban bilo koji SNES emulator. Iako je Rayman nepotpun, svakako vredi isprobati nešto što je sastavni deo gejming istorije.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version