PC

PUBG postavio novi rekord sa 1.5 miliona igrača u jednom trenutku

Posted on

Tokom svake od prethodnih nedelja fenomen zvani PUBG je ostavljao druge naslove za sobom na listi igara sa najviše igrača koji su se u jednom trenutku našli onlajn. Prethodne nedelje je pala i Dota 2 sa rekordom iz marta 2016. godine, kada je PUBG imao 1.3 miliona igrača u jednom trenutku.

Sada je ova pucačina oborila i sopstveni rekord, zato što se u jednom trenutku igri, prema sajtu SteamCharts, našlo tačno 1,523,179 igrača. O uspehu PlayerUnknown’s Battlegrounds govori odlična prodaja na Steamu, pošto SteamSpy prikazuje da je tokom perioda od oko 20 dana prodato čak 2 miliona kopija igre.

Nedavno su developeri iz Bluehole studija izjavili kako nisu zadovoljni potezom Epic Gamesa, koji je za svoju igru, Fortnite, najavio Battle Royale mod. Odatle se stiče utisak da je razvojni tim iza PUBG želeo da prisvoji žanr za sebe, ali to nezadovljstvo zapravo dolazi zato što ova igra koristi endžin studija Epic. Iz čega proističe sumnja da bi se endžin za Fortnite dodatno poboljšao, čime bi igra postala znatno primamljivija i bolja u odnosu na PUBG.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version