PC

Far Cry 5 – kako je kreirana digitalna Montana

Nakon pregršt trejlera koji su nas upoznavali sa samim karakterima i novinama koje će Far Cry 5 posedovati, Ubisoft je izbacio novi video u kome tim developera govori o procesu digitalnog kreiranja i “prenošenja” duha Montane u Houp okrug, gde će se odvijati radnja igre.

Developeri su govorili o promeni u samom procesu izrade digitalne verzije nekog okruženja kao i da sada moraju lično da odu na željeno mesto. “Morali smo da promenimo način pripreme. U prošlosti, koristili smo internet, i druge sekundarne resurse, kao što su knjige. A sada odlazimo na lice mesta sa timom i kamerama, i prikupimo što je više moguće” izjavio je Isak Papismado, grafički asistent koji radi na FC5.

Developeri su se upoznali sa čitavim ekosistemom, divljim životom i ljudima i tom prilikom uslikali na hiljade fotografija kako bi što vernije izradili krajolik kroz proces nazvan fotogrametrija, što znači da je potrebno željeni objekat fotografisati iz više uglova i skenirati kako bi on postao 3D objekat.

Kao što se može videti u videu teksture izgledaju gotovo stvarno što je za svaku pohvalu, ali se sa druge strane javlja pitanje koji će biti sistemski zahtevi.

Far Cry 5 izlazi 27. februara 2018. godine za PC, PS4 i Xbox One.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top