PC

Far Cry 5 – kako je kreirana digitalna Montana

Posted on

Nakon pregršt trejlera koji su nas upoznavali sa samim karakterima i novinama koje će Far Cry 5 posedovati, Ubisoft je izbacio novi video u kome tim developera govori o procesu digitalnog kreiranja i “prenošenja” duha Montane u Houp okrug, gde će se odvijati radnja igre.

Developeri su govorili o promeni u samom procesu izrade digitalne verzije nekog okruženja kao i da sada moraju lično da odu na željeno mesto. “Morali smo da promenimo način pripreme. U prošlosti, koristili smo internet, i druge sekundarne resurse, kao što su knjige. A sada odlazimo na lice mesta sa timom i kamerama, i prikupimo što je više moguće” izjavio je Isak Papismado, grafički asistent koji radi na FC5.

Developeri su se upoznali sa čitavim ekosistemom, divljim životom i ljudima i tom prilikom uslikali na hiljade fotografija kako bi što vernije izradili krajolik kroz proces nazvan fotogrametrija, što znači da je potrebno željeni objekat fotografisati iz više uglova i skenirati kako bi on postao 3D objekat.

Kao što se može videti u videu teksture izgledaju gotovo stvarno što je za svaku pohvalu, ali se sa druge strane javlja pitanje koji će biti sistemski zahtevi.

Far Cry 5 izlazi 27. februara 2018. godine za PC, PS4 i Xbox One.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version