PC

Tencent pomogao kineskoj policiji da uhapsi 120 osoba odgovornih za izradu cheatova

Posted on

Kineski gigant, Tencent, je prošle godine na sebe preuzeo obavezu izrade posebne verzije PUBG igre za kako bi odgovarala kineskom tržištu, i dok stanovnici države sa najviše stanovnika na svetu očekuju tu verziju, ova kompanija ulaže sve od sebe kako bi što bolje pripremila tržište.

Jedan od načina je eliminisanje ne hakera, već onih koji su odgovorni za njihovu izradu i, nažalost, masovnu distribuciju, čime se Tencent pozabavio i pomogao je kineskoj policiji da uhapsi 120 odgovornih za izradu alata za varanje.

Čitere ipak nije bilo mnogo teško uhvatiti, pošto su oni, kako prenosi Bloomberg, svoja dela reklamirali u igri, i mogli su se prepoznati tako što im je na tabeli nick bio u vidu broja QQ servis za ćaskanje, kako bi ih drugi kontaktirali. Zainteresovani za kupovinu nekog od sredstava za varanje u ovoj battle royale igri moraju izdvojiti određeni novac, oko 15$.

Borba protiv varalica i onih koji prave sredstva za varanje se polako zahuktava, a da li će Bluehole i Tencent uspeti da očuvaju popularnost najbrže rastuće igre u prethodnim mesecima ostaje da vidimo u narednom periodu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version