PC

Irdeto prisvojio kompaniju Denuvo

Posted on

Firma Denuvo, vlasnik najomraženijeg softvera za zaštitu od piraterije, je kupljena od strane kompanije Irdeto, koja takođe posluje u oblasti zaštite digitalnih dobara.

Denuvo je od pojave u 2013. godini stekao veliku slavu kod izdavača, kao što su EA, Ubisoft, Square Enix i drugi, ali je zbog načina na koji radi štetio mnogim kupcima video igara, te postao meta stalnog bombardovanja negativnim kritikama. Brojni hakeri su vremenom “provalili” kako ovaj softver funkcioniše i jesenas su ga u potpunosti pokorili sa krekovima koji su dolazili već prvog dana. Onda je došao AC: Origins sa novom verzijom Denuva(4.8) VMProtectom koja se ispostavila efikasnom, ali samo na oko tri meseca, pošto je pre par dana grupa CPY izbacila prvi u nizu crack za Sonic Forces.

Negativan splet okolnosti za Denuvo i ambicioznost Irdeta da ugrabi što veći deo kolača u industriji vrednoj na desetine milijardi dolara doveli su do njihovog pripajanja.

“Uspeh svake igre zavisi od svoje sposobnosti da postigne ono što je izdavač zamislio. Kao rezultat, zaštita same igre i iskustva za krajnje korisnike je kritična. Naše partnerstvo spaja decenije iskustva pod jednim krovom kako bi se bolje nosili sa novim pretnjama” izjavio je direktor Irdeta, Dag Lauter.

Irdeto već ima iskustva u ovoj sferi, kao i u segmentu zaštite od varalica u raznim multiplejer video igrama.

Videćemo kako će se na dalje razvijati sistem DRM zaštite, kao i da li će se smanjiti uticaj na performanse računara korisnika, sa kojima se većina susreće i zato zaobilazi kupovinu igara sa Denuvom.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version