PC

Fortnite: Battle Royale prešišao PUBG po broju igrača u jednom trenutku

Posted on

Fortnite: Battle Royale je došao nekoliko meseci nakon što se PUBG pojavio i u veoma brzo je stekao veliku popularnost iz razloga što je bio besplatan i pružao je novinu u vidu mogućnosti izgradnje skloništa.

Popularnost je sa vremenom nastavila uzlaznu putanju i sada je PUBG skinut sa trona igara po najvećem broju igrača u jednom trenutku, koji je držao veoma kratko ali veoma ubedljivo. Kako Epic Games iznosi na Twitteru, Fortnite: Battle Royale je prethodnog vikenda nakon velikih problema sa stabilnošću servera zabeležio čak 3.4 miliona igrača u jednom trenutku.

Moramo priznati da ovaj rekord i nije donekle ravnopravan sa 3,2 miliona igrača u PUBG-u, pošto je Fortnite: BR free-to-play i dostupan je na svim platformama (PC, PS4, Xbox One), dok rekordna cifra rivala važi samo za PC platformu, mada se te nedavno pojavio i na Xbox One.

Obe igre i dalje prati sve veća popularnost, ali one takođe imaju crnih tačaka u vidu problema sa serverima i sve više varalica, tako da će biti interesantno pratiti njihovo rivalstvo, ili se u međuvremenu umeša i neka druga Battle Royale igra.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version