PC

UbiSoft naredne fiskalne godine donosi čak 4 AAA igre, jedna od njih je i za sad nenajavljena franšiza

Posted on

UbiSoft je objavio svoje finansijske rezultate u trećem i ujedno najjačem kvartalu fiskalne 2018. godine, ali još zanimljivije i planove i očekivanja za narednu fiskalnu godinu.

Ova kompanija sa sedištem u Francuskoj planira da u periodu između 1. aprila 2018. godine i 31. marta 2019. godine na tržište iznese čak 4 nova AAA naslova, od kojih će tri biti već postojeća, a jedna igra će biti deo potpuno nove franišize, sa kojom se do sada nismo susretali. Jedini detalji koji postoje pokazuju da je u pitanju multiplejer igra sa “live” servisima kakve viđamo u gotovo svim igrama ove kompanije. U ovom trenutku nas ne bi čudilo da dobijemo neku Battle Royale igru. Dodatno je istaknuto da se očekuje 23 miliona prodatih primeraka od ove 4 igre.

Što se tiče igara koje već uveliko igramo, one su očekivano napravile značajne rezultate prodaje i zabeležena je rast od 75% u odnosu na isti period prošle godine. Mikrotranaskcije, kao i kod drugih kompanija, čine veliki deo zarade, tako da ovde od ukupno 725 miliona €(koliko je ukupno zarađeno) čak 30% čine mikrotransakcije i DLC sadržaj. UbiSoft planira da do kraja ove fiskalne godine ostvari ukupan profit od oko 2.1 milijarde evra.

Najveći deo prodaje čine Assassin’s Creed: Origins i Tom Clancy igre, sa preko 60 miliona igrača, a tu je i partnerstvo sa Nintendom koje Ubisoft čini najboljim “sporednim” izdavačem za Switch uređaje.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version