PC

Carrion – horor platformer u kojem je igrač zlikovac

Posted on

Retko viđamo igre u kojima igrači mogu prestati da glume dobricu i preuzmu ulogu zlikovca, a još ređe viđamo igre koje tu formulu iznesu na ispravan način. Ali najnovije čedo studija Transhuman Design, koji nam je doneo žestoki i brzi Butcher, pokazuje veliki potencijal po tom pitanju.

Reč je o Carrion, obrnutoj horor igri(reverse horror) što znači da igrači nisu žrtva, već preuzimaju ulogu jezivog vanzemaljca koji komada ljude u svemirskoj stanici. Vanzemaljac je predstavljen kao velika crvena masa sa mnoštvom pipaka koji pomažu pri kretanju i pri hvatanju bespomoćnih žrtava.

Tokom prelaženja nivoa u ovom platformeru se iz kontejnera sakuplja čudna crvena supstanca koja predstavlja neku vrstu nadogradnje, u vidu podele na dva organizma ili sposobnosti probijanja jačih barikada.

Na osnovu prvog trejlera vidimo da igra poseduje odličnu, ali veoma brutalnu i uznemirujuću atmosferu, sa mnoštvom malih detalja poput zvuka tokom kretanja, raznošenja žrtvi u paramparčad i njihovih vrisaka.

Carrion izgleda fantastično, ali izgleda da ćemo se načekati do finalne verzije igre, pošto je gejmplej trejler prikazuje u pre-alpha fazi.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version