Mobile

Tvorci Angry Birds u problemima, zatvorili jedan od studija

Posted on

Uz još par popularnih igara, slobodno možemo reći da Angry Birds predstavlja sada već jedan od kultnih klasika kada su video igre za mobilne telefone u pitanju.

Igra se prvi put pojavila davne 2009. godine i svojim inovativnim i zabavnim dizajnom je veoma brzo osvojila mobilne telefone širom sveta, i nakon toga smo videli “mali milion” novih igara iz ove franšize, što u glavnoj seriji, što razne tematske varijante u duhu popularnih naslova iz drugih sfera.

Studio iza ove igre,  finski Rovio, je poslovao uspešno i sa velikim profitom sve do prve krize 2015. godine, kada su morali da otpuste trećinu svojih zaposlenih. Ipak, tokom prošle godine je izgledalo kao da je krenulo nabolje i Rovio je čak uložio veliki kapital u otvaranje novog studija u finansijkom centru Evrope, Londonu.

Studio, koji je zvanično predstavljen u septembru, nije uspeo da izdrži ni pola godine u radu, jer je krajem februara stigla finansijska procena da će profit kompanije drastično opasti tokom ove godine, što je momentalno rezultiralo padom vrednosti akcija za 50% i rezanja troškova.

Trenutno su glavna očekivanja studija od toga da nastavak filma Angry Birds prođe dobro, kako bi se povratilo interesovanje za ovu čuvenu mobilnu igru i uhvatio momentum za novi rast kompanije.

 

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version