PC

J. J. Abrams osnovao studio za pravljenje igara

Posted on

Čuveni holivudski režiser Džej Džej Ejbrams (J. J. Abrams), najavio je otvaranje specijalnog gejming odeljenja u okviru njegove kompanije Bad Robot.

Ovaj popularni režiser i scenarista naučno-fantastičnih i horor filmova će tako svoj lični i prepoznatljivi pečat doneti i na tržište video-igara, i biće veoma zanimljivo videti šta možemo da očekujemo, pogotovo kada znamo da angažovanje sjajnih talenata i novac ovde uopšte nisu problem.

Da novac neće biti problem govori i činjenica što je potpisano strateško partnerstvo sa kineskim  medijskim gigantom Tencent, koji će dati finansijsku injekciju za Bad Robot Games, a manjinski vlasnik će biti i Warner Bros. Interactive Entertainment.

U kratkoj izjavi povodom otvaranja studija, Abrams je rekao da je “ogroman fan video-igara”, i da je bio ljubomoran na ljude koji su imali sve sjajne alate da kroz video-igre naprave neverovatna iskustva za publiku, i da se nada da će sada i on na najbolji način da se pokaže u svetu igara, i da veruje da su sva sklopljena partnerstva najbolji početak za to.

Ostaje nam da vidimo šta će ovaj studio najaviti, odnosno na kakvim će igrama prvo krenuti da radi, a mi se nadamo nekom dobrom hororu.

 

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version