PC

Otkazan sav novi sadržaj za Friday the 13th, zbog sukoba oko licence

Posted on

Petak 13. je bila jedna od najočekivanijih multiplejer horor igara iz prošle godine, i nakon solidno lošeg starta kada se pojavila, vremenom je poprilično ispeglana i zapravo je počela da bude veoma zabavno iskustvo za većinu igrača koji su je kupili, zahvaljujući aktivnoj podršci za igru i redovnom novom sadržaju.

Ipak, izgleda da je igri u prerano odzvonilo, i to zbog potpuno spoljnih faktora. Naime, originalni tvorac scenarija za prvi Friday the 13th film, Viktor Miler, je ušao u sudski proces jer želi da potpuno povrati sva prava na ovu franšizu za sebe. U takvoj situaciji, koja je neizvesna i rizična, studio koji stoji iza igre,  Gun Media, je odlučio da više neće biti budućeg sadržaja za igru, jer prosto ne znaju kako će se razrešiti situacija i šta to tačno znači za njih, i ne žele da zbog toga rizikuju budućnost kompanije.

Da ovo nije samo privremeno rešenje, već trajno i konačno gašenje svakog budućeg sadržaja, potvrdio je juče na zvaničnom forumu vlasnik studija, Ves Keltner. Ipak, on je dodao da će se fousirati da ono što sada postoji u igri zategnu koliko je moguće bolje, da poprave sve bagove, poboljšaju servere i bave se generalnim održavanjem igre i već postojećeg sadržaja barem još neko vreme.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version